Framträdande- och medieträning

Jag hjälper ofta personer som i sin yrkesroll behöver framträda och tala inför andra att bli säkrare, tydligare och mer personlig. Det handlar lika ofta om att handfast nöta in och få saker att "sätta sig i kroppen"som att spetsa budskap och innehåll att bli tydligt och riktat till målgruppen.

Inte sällan coachar jag personer som jag senare modererar på seminarier och konferenser, vi "genrepar" så att säga. Resultatet blir ofta oändligt mycket bättre! Framförallt för åhörarna men även för mig som modererar och den som kanske något motvilligt gått med på att ställa sig på scenen.

Framträdandeträning görs med fördel i mindre grupper eller individuellt. Ibland arbetar vi med ett specifikt mål i sikte. Det kan vara en presentation på ett viktigt möte eller för att på längre sikt stärka kvinnliga förtroendevalda i organisationen. Men framträdandeträning kan också göras endast utifrån en vilja att känna sig säkrare i situationer som kräver av dig att du ska tala inför andra.

Det är inte ovanligt att media är en viktig kanal för kommunikation. För er som vet med er att ni ofta möter media och behöver handfast medieträning är det väl använd tid. Förutom att ni gör era medarbetare mer säkra i att möta journalister leder medieträning ofta till bra diskussioner om budskap och mål för verksamheten. Vi tränar på intervjusituationer och argumentation, men diskuterar också journalistikens förutsättningar och hur vi bäst kan hjälpa journalisterna att göra ett bra jobb.

Hör gärna av dig till mig om du vill en bättre och tryggare kommunikatör!